BARA Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kilinccsel előre a jégen – drift egy Enyaq RS iV-val
2023.02.18.
Aktuális

Kilinccsel előre a jégen – drift egy Enyaq RS iV-val

Mit kapunk, ha egy befagyott svédországi tavat, a driftelés mesterét és egy teljesen elektromos Škodát kombinálunk? Két új világrekordot!Üdvözlünk Krokomban, Közép-Svédországban, a híres Östersund városától mintegy 20 km-re. 2023. január 19. csütörtök van, délelőtt 11:00 óra. A napfény ritka árucikk, ezt mindenki megerősítheti, aki járt már ilyen szélességi fokokon a téli hónapokban. A Stortjärnen tavat kövér jég fedi, ami nem is csoda, hiszen a hőmérséklet egész nap jóval nulla fok alatt van.A Škoda csapatának ez a negyedik napja a helyszínen. Az elmúlt napokban számos gyakorlófutamot tartottak különböző gumikombinációkkal. Összesen 18 órát drifteltek a teljes öt nap alatt, fagypont alatti hőmérsékleten, hogy elérjék a tökéletes drift-kört. A cél? Két új világrekord a jégen történő driftelésben.

drift

Üdvözlünk Krokomban, Közép-Svédországban, a híres Östersund városától mintegy 20 km-re. 2023. január 19. csütörtök van, délelőtt 11:00 óra. A napfény ritka árucikk, ezt mindenki megerősítheti, aki járt már ilyen szélességi fokokon a téli hónapokban. A Stortjärnen tavat kövér jég fedi, ami nem is csoda, hiszen a hőmérséklet egész nap jóval nulla fok alatt van.
A Škoda csapatának ez a negyedik napja a helyszínen. Az elmúlt napokban számos gyakorlófutamot tartottak különböző gumikombinációkkal. Összesen 18 órát drifteltek a teljes öt nap alatt, fagypont alatti hőmérsékleten, hogy elérjék a tökéletes drift-kört. A cél? Két új világrekord a jégen történő driftelésben.
Egy GUINNESS WORLD RECORDS™ bíró és David Kalas nemzetközi driftbíró lesznek a tanúi amint Richard Meaden autós újságíró Škoda Enyaq RS iV volánja mögé ül, és elkezd csúszni a jégen. A brit pilóta 2011-ben új, 365,450 km/órás sebességrekordot állított fel a 2,0 literes, szívó motorral hajtott szériaautójával a Dél-kaliforniai Időmérési Szövetség (SCTA) ellenőrei előtt. A rekordot az Egyesült Államokban egy brit gyártmányú Škoda Octavia RS-t vezetve, a legendás Bonneville sós síkság versenypályáján állította fel.
A tavon található körpálya 188,496 m kerületű. A nemrégiben bemutatott Škoda Enyaq RS iV-t vezetve Richard Meaden 7,351 km hosszan tartotta az autót a kontrollált sodrodásban, ezzel megdöntve a korábbi, 6,231 km-es rekordot, amelyet 2022-ben Kínában állítottak fel benzinmotoros autóval. Ez egy figyelemre méltó ügyességi bemutató, és ez a lenyűgöző drift nemcsak az előbb említett rekordot dönti meg, hanem Meaden és a Škoda Enyaq RS iV egyúttal egy második rekordot is felállított, mégpedig a leghosszabb folyamatos jégen driftelését, elektromos autóval.
 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.