BARA Autóház Hírek

Aktuális híreink

 • A ŠKODA AUTO BEMUTATJA ÚJ MÁRKAARCULATÁT ÉS GYORSÍTJA ELEKTROMOS OFFENZÍVÁJÁT
  Aktuális 2022.10.02.

  A ŠKODA AUTO BEMUTATJA ÚJ MÁRKAARCULATÁT ÉS GYORSÍTJA ELEKTROMOS OFFENZÍVÁJÁT

  "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" vállalati stratégiája keretében a ŠKODA AUTO bemutatja új márkaarculatát, amelynek középpontjában megújult formai nyelvezete, új márkaemblémája és átfogóan felfrissített vállalati arculata (Corporate Identity; CI) áll. A cseh autógyártó emellett gyorsítani és bővíteni kívánja elektromos offenzíváját, amely során a ŠKODA AUTO már 2026-ig három új, tisztán elektromos modellel jelenik meg a piacon, amelyeket továbbiak követnek majd. A VISION 7S koncepciótanulmány e modellek egyikének előfutára. A tervek szerint 2030-ra már 70 százalék fölé emelkedik a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású járművek aránya a ŠKODA európai értékesítésében, ezért a vállalat az elektromos mobilitásba további 5,6 milliárd, a digitalizációba pedig 700 millió eurót invesztál az elkövetkező öt év folyamán.

 • Ahová tartunk, ott nincs szükségünk kulcsokra
  Aktuális 2022.09.26.

  Ahová tartunk, ott nincs szükségünk kulcsokra

  A modern kulcs nélküli rendszerek egyre inkább átveszik az uralmat az modellnél. A ŠKODA modellekben ma már két generáció létezik belőlük.“A régebbieknél a kommunikáció a következőképpen működik: a vezető a kulccsal megközelíti az autót, majd jellemzően a kilincs megérintésével vagy a csomagtérkioldó gomb megnyomásával kinyitja az autót. A kilincsben lévő érzékelő kérést küld a vezérlőegységnek, amely utasítja az antennákat, hogy keressék meg a kulcsot az autó környezetében. Ezek az antennák szándékosan nem rendelkeznek nagy hatótávolsággal, és ezért a két első ajtóban vannak elhelyezve. Ha a kulcs a hatótávolságukon belül van, az antennák fogják annak jelét, és megerősítő választ küldenek a műszerfalban lévő vezérlőegységnek. Az pedig kinyitja az autót” – mondja Zdeněk Říha, a karosszériaelektronikai osztály munkatársa.

 • A ŠKODA bemutatta a fenntartható mobilitás felé vezető útitervét
  Aktuális 2022.09.19.

  A Skoda bemutatta a fenntartható mobilitás felé vezető útitervet

  Töretlenül folytatja a ŠKODA AUTO a vállalat szén-dioxid-mentesítését, amit "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" koncepciója keretében holisztikus cselekvési tervvel is támogat. Az elektromobilitási átállás felgyorsítása mellett az akkumulátorhajtású elektromos járművek hosszú távon fenntartható előállítása és üzemeltetése áll a középpontban, a kapcsolódó beszállítói láncolatokat is beleértve. Ennek megvalósítása érdekében a ŠKODA továbbra is elkötelezett például az újrahasznosítható anyagok alkalmazása, illetve az elektromos járművek nagyfeszültségű akkumulátorainak következetes újrahasznosítása mellett.

 • eniaq iv rs
  Aktuális 2022.09.12.

  ENYAQ COUPÉ iV RS bevezetés

  Szeptember 09.-től elérhető Magyarországon az új elektromos ENYAQ COUPÉ iV RS.

 • .
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.03.22.

  GoFABIA, GO

  Motorizáltágát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.Ritkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába teljesen alapkivitelű modell, pedig ezek a modellek széles vásárlóréteg érdeklődésére tarthatnának számot. Persze ennek megvan az oka. Ezek a modellek általában a modellsorok szegényházi kivitelei, amit szinte senki nem vesz meg, és nem is néznek ki túl attraktívan. Pedig amióta elszálltak az új autó árak, egyre többen nézelődnek az árlisták eleje felé. Ezt ismerhette fel a ŠKODA importőr, amikor megalkotta FABIA GO akciós modellt, amiről sok dolog mondható el, de hogy szegényes lenne, az nem.

 • .
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.03.11.

  ME3 szoftver: jelentősfrissítés az ENYAQ iV-hoz

  Egy új frissítés, az ME3 szoftververzió segítségével nő a teljesen elektromos ŠKODA ENYAQ iV család maximális hatótávolsága, lerövidül a töltési idejük, kényelmesebbé válnak és optimalizálódik a működésük is.A ŠKODA az ENYAQ COUPÉ iV modellt a már a gyártás 2022. februári megkezdése óta az új ME3 szoftververzióval látja el, és persze az összes új ŠKODA ENYAQ iV-be is beépítik. De nem kell szomorkodniuk a modell eddigi vásárlóinak sem. Az ügyfeleknek már átadott ENYAQ iV-kat 2022 második felében, egy márkakereskedés látogatás alkalmával ingyenesen frissítik az új szoftververzióra. Az ügyfelek hamarosan további információkat kapnak az új szoftververzióra történő frissítés mikéntjéről.

 • .
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.03.01.

  FABIA Rally2:tesztelés a hó és jég földjén

  A tesztelés nem sprint, hanem maraton, és a fejlesztőcsapat minden tagjától teljes elkötelezettséget igényel, nemcsak a ŠKODA Motorsport Mladá Boleslav melletti bázisán, hanem a tesztpályákon szerte Európában. Ennek eredményeképpen a ŠKODA Motorsport fehér-zöld karavánja eljutott Spanyolországba, Franciaországba, Korzikára, Németországba és Finnországba.Az északi sarkkör határán a mérnökök a kemény skandináv tél kíméletlen körülményei között jeges felületen, szöges gumikkal tesztelték az új FABIA Rally2 változatát. Az álcázott prototípus volánja mögött a legjobb pilóták váltották egymást. A WRC2 kategória jelenlegi világbajnoka és Európa-bajnoka, Andreas Mikkelsen mellett a finn bajnok Emil Lindholm és a WRC kategóriában tapasztalt Kris Meeke is részt vett.

 • .
  Tippek 2022.02.22.

  A ŠKODA kiemelten figyel a gyalogosvédelemre

  “A gyalogosok és a két keréken közlekedők biztonsága mindig prioritást élvez egy új ŠKODA modell kifejlesztésekor. Ez már a jármű tervezésénél kezdődik, és magában foglalja az átfogó tesztelési eljárásokat, valamint a modern vezetőtámogató rendszereket, amelyek megelőzik vagy csökkentik a balesetek bekövetkezésének lehetőségét” – mondta el Radek Urbiš, a ŠKODA AUTO járműbiztonsági fejlesztési vezetője.Egy új ŠKODA modell fejlesztési fázisa során több mint 200 különböző gyalogosbiztonsági tesztet végeznek el. Az Aurel CZ laboratóriumban végzett fizikai tesztek az emberi test azon területeire összpontosítanak, amelyek baleset esetén a legsebezhetőbbek. A tesztbábukkal végzett tesztek során többek között olyan baleseteteket szimulálnak, amelyben egy felnőtt vagy gyermek feje a motorháztetőnek vagy a szélvédőnek ütközik, a tesztalany combja pedig a motorháztetőnek, az alsó lábszár pedig az első lökhárítónak ütközik.

 • octavia
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.02.11.

  Újabb díjat nyertaz OCTAVIA

  A ŠKODA OCTAVIA továbbra is gyűjti a díjakatA negyedik generációs OCTAVIA folytatta a debütálás évében megkezdett sikersorozatot, és 2021-ben újabb rangos díjakat gyűjtött be. Az “Auto Zeitung” német autós magazin “Auto Trophy 2021” díjátadóján ismét a legjobb importjárműnek választották a “kompakt modellek” kategóriában, ezzel sorozatban a nyolcadik trófeáját nyerte el ezen az olvasói szavazáson, összességében pedig a tizennegyediket. Az év elején a “Firmenauto” német szaklap “Company Car of the Year 2021” díjátadóján a kompakt kategóriában nyerte el a legjobb importált flottajárműnek járó díjat, összességében tizenegyedik alkalommal.

 • Skoda Enyaq Coupé iV
  Bemutató 2022.02.04.

  Íme az ENYAQ COUPÉ iVés COUPÉ RS iV

  Az ENYAQ COUPÉ az elektromobilitás legelegánsabb formája – legalábbis a ŠKODA modellek között biztosan. És rögtön kétféle kivitelben. Az egyik az új ENYAQ COUPÉ iV, amely a szolidabb kivitel. Az új ENYAQ COUPÉ iV karosszériáját tekintve egy kupé SUV, ami által dinamikusabb és jobban hat az érzelmekre, mint az ENYAQ iV. Ezt a hatást fokozzák az autó alapfelszereltséghez tartozó sportos első és hátsó lökhárítók, és a karosszéria színére festett oldalsó küszöbök új kialakítása is, amelyek által még nyúlánkabbnak tűnik az ENYAQ COUPÉ iV.

 • .
  Innováció 2022.01.27.

  A ŠKODA AUTO ÚJRAHASZNOSÍTOTT PET PALACKOKBÓL KÉSZÜLT ÜLÉSKÁRPITOT HASZNÁL

  A ŠKODA AUTO a tisztán elektromos ŠKODA ENYAQ iV belső terénél a hagyományos felszereltségi változatokat egy Design Selection kínálattal váltotta fel. A cseh autógyártó gyapjúszálak és eldobható PET palackokból készült újrahasznosított poliészter kombinációjából alkotta meg a Design Selection LODGE összeállításának üléskárpitját. A beszállítókkal illetve a tudományos közösség képviselőivel együttműködve a vállalat olyan, a sorozatgyártásban is alkalmazható anyagokon dolgozik, amelyek előállítása fenntartható módon történik, újrahasznosíthatók és tartósak. A jövőben a ŠKODA AUTO beszerzési folyamatai során még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a körkörös gazdaságra a teljes értéklánc mentén.Markéta Truhelková, a ŠKODA AUTO belső térrel kapcsolatos beszerzési koordinátora hangsúlyozza: "A fenntartható módon előállított anyagok következetes használata autóinkban a beszerzési részleg elvárásaira, ezzel együtt pedig a beszállítókkal szembeni igényekre is hatással van. Éppen ezért - a Simply Clever filozófiához hűen - közösen dolgozunk azon, hogy olyan innovatív, fenntartható anyagokat fejlesszünk, amelyek kiállják a hétköznapok próbáját, könnyű velük dolgozni és vonzó megjelenést kölcsönöznek modelljeinknek."Csehország legnagyobb magánvállalataként a ŠKODA AUTO az anyag- illetve alkatrészbeszerzés területén még kiemeltebb, kulcsfontosságú szerepet biztosít a fenntarthatóságnak. Ebbe az autógyártó bevonja minden, a teljes folyamatlánc során vele együttműködő beszállítói partnerét. A ŠKODA AUTO már évtizedek óta dolgozik együtt cseh beszállító partnerével, a strakonicei Sage Automotive Interiors csapatával. Ők olyan innovatív anyagok kifejlesztésén dolgoznak, amelyeket utána sorozatgyártásban alkalmazhat a cseh autógyártó. Ilyen például a Design Selection LODGE összeállításánál használt, újrahasznosított műanyag palackokból készült kárpit alkalmazása, amely a tisztán elektromos ŠKODA ENYAQ iV kínálatában szerepel. A Sage Automotive Interiors ezen kívül olyan speciális szálak kifejlesztésén is dolgozik, amelyek ülésfűtésként is funkcionálnak, tovább emelve ezzel a jármű komfortját, de különleges, fényvisszaverő fonalakat is készít a vállalat. A cég szoros együttműködésben végzi tevékenységét a Libereci Műszaki Egyetemmel.Az AUNDE vállalat szintén újrahasznosított PET palackokból és gyapjúból készít kárpitot a ŠKODA ENYAQ iV számára. A palackokat ledarálják, megolvasztják és granulátumot készítenek belőle. Ezt használják fel strapabíró fonalak készítésére. A szövőgépen 6 000 ilyen szálból áll össze a ŠKODA belső tér tervezői által megálmodott, ellenálló anyag. Ezt utána mossák és szárítják, ezzel biztosítva a kívánt stabilitást.A gyártási folyamatról készült videó bemutatja, hogyan kerül felhasználásra az így nyert innovatív anyag.

 • Skoda Enyaq Coupé iV
  Újdonság a kínálatban 2022.01.25.

  Hétfőn jön?ENYAQ COUPÉ RS iV

  Néha egy-egy elkapott tesztautó többet elárul, mint amit a gyáriak szeretnének tudatni az érdeklődőkkel a premier előtt. Vagy talán pont ez volt a cél? Ki tudja? A lényeg, a Mladá Boleslav környéki autópályán lefotózott álcázott ENYAQ COUPÉ iV minden bizonnyal egy RS kivitel volt.Apró jelekHogy miért állítjuk ez ilyen magabiztosan? Több jel is utal rá. Hogy az apróbbak felöl haladjuk a nagyobbak felé, kezdjük az „A” oszlop tövében található jelzéssel. Pontosabban annak hiányával. Itt az alapkivitelnél egy légrostélynak tűnő műanyagbetét, a SPORTLINE kivitelnél pedig egy sportline felirat található. Ha lesz RS kivitel, annak itt egy RS feliratú betét lesz látható. Ennek hiánya azt jelentheti, hogy ezt nem akarták a világ orrára kötni. Egyelőre.A következő a tető. Az előzetes hírek szerint az RS kivitel teljes üvegtetőt kap majd, és a képen látható modellen ezt is kipipálhatjuk. És végül a szín. A mamba zöld fényezés az OCTAVIA RS-en mutatkozott be, és azóta is csak ehhez a modellhez rendelhető. Így adja magát a következtetés, hogy ez szín a teljesen elektromos modell esetében is csak az ENYAQ COUPÉ RS iV-hoz lesz elérhető.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.