Esemény
2021.11.30.

A ŠKODA LETT A LEGSIKERESEBB MÁRKA A 2021-ES AUTO TROPHY OLVASÓI SZAVAZÁSON

A ŠKODA nyolcszoros győzelmével minden márkánál több díjat tudhat magáénak a német Auto Zeitung magazin által meghirdetett 34. Auto Trophy 2021-es olvasói szavazáson. Így a ŠKODA az olvasói szavazás történetének legtöbb díjával büszkélkedhet. A FABIA maga mögé utasította a többi import járművet a városi autók/kisméretű járművek kategóriában, miközben az OCTAVIA megszerezte az első helyet az import kompakt modellek kategóriájában. A KAMIQ-ot a legjobb, maximum 25 ezer eurós értékű városi terepjárónak választották az import besorolásban, míg a SUPERB beseperte a luxus kategória, valamint a legjobb ár-érték arány díját. Az ENYAQ iV elnyerte a maximum 50 ezer eurós értékű E-SUV kategória díját import és összesített győztesként is. Az olvasók a ŠKODA-t jelölték a legjobb import márkának.A német Auto Zeitung magazin 12 126 olvasója és online követője adta le a voksát: a 34. alkalommal megrendezett Auto Trophy szavazáson ők választottak 248 modell és 138 márka közül 36 kategóriában. A ŠKODA nyerte el a Legjobb import márka címet a szavazatok 34,9 százalékával. 2014 óta sorozatban ez a nyolcadik alkalom, hogy a cseh járműgyártó nyerte el a kitüntetést az olvasói szavazáson.A városi autók/kisméretű járművek kategóriában a ŠKODA FABIA megőrizte a győzelmét az import járművek mezőnyében és a szavazatok 29,6 százalékát szerezte meg. A népszerű kisautó negyedik generációja a Volkswagen Csoport Moduláris Keresztmotoros Koncepcióján (MQB-A0) alapszik és kategóriájában a legtágasabb. A már eleve tágas csomagteret 330 literesről 380 literesre növeltük. Az új modell a korábbinál jóval kényelmesebb és korszerű biztonsági, valamint vezetéstámogató funkciókkal rendelkezik.A ŠKODA OCTAVIA-nak ez már a 14. Auto Trophy díjkiosztójaA ŠKODA OCTAVIA folytatja a nyerő szériáját az idén is, hiszen a kompakt modellek kategóriagyőztese lett a legjobb import járműként: a voksolók 28,9 százaléka szavazott rá, ezzel megszerezte az első helyet. A legtöbb járművet értékesítő cseh járműgyártónak sorozatban az idei a nyolcadik Auto Trophy díja és 14. győzelme.
Bővebben
Újdonság a ŠKODA-ról
2021.11.12.

EGYMILLIÓ FA: A ŠKODA AUTO MÉRFÖLDKŐHÖZ ÉRKEZETT AZ „EGY AUTÓ, EGY FA” ELNEVEZÉSŰ CSR KEZDEMÉNYEZÉSE KAPCSÁN

A 2007-ben indult "Egy autó, egy fa" elnevezésű vállalati társadalmi felelősségvállalási (Corporate Social Responsibility - CSR) program keretében a ŠKODA AUTO elültette az egymilliomodik fát Mladá Boleslavban. Minden Csehországban kiszállított jármű után az autógyártó egy facsemetét ültet. A fenntarthatóság és környezetvédelem elkötelezettjeként a vállalat számos más projektet is indított nemzetközi gyártási helyszínein.Maren Gräf, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a humán erőforrás területért felelős tagja részletezte a programot: "Minden, a Cseh Köztársaságban átadott jármű után egy fát ültetünk, ezzel is aktívan támogatva az erdősítést. Vállalati társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésünk azt is jelenti, hogy hozzájárulunk a biológiai sokféleség támogatásához. Izgalommal tölt el, hogy elérkeztünk az egymilliomodik fa ültetéséhez, ezzel is hosszú távon hozzájárulva a környezet védelméhez a ŠKODA AUTO otthonában. A fenntarthatóság kulcsfontosságú szerepet kap az átalakulási folyamatunkban és alapjaiban meghatározza "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" programunkat."A ŠKODA AUTO és Mladá Boleslav város illetve a partner alapítvány ('Nadace partnerství') képviselői voltak jelen az egymilliomodik fa - egy angol tölgy - ültetésénél, amely Mladá Boleslavban a Három Császár Parkban kapott helyet. A következő napokban további fákat ültetnek majd az autógyártó cseh üzemeinek területére: egy páfrányfenyő lesz a kezdeményezés egymillió-egyedik fája, amely Vrchlabí Királyi kertjében ereszthet majd gyökeret. Az egymillió-második fa egy vadgesztenye lesz, amelyet a Kvasiny-i üzemtől nem messze, Solnice településén ültetnek majd el.Az év végéig a több, mint 170 helyszínen ültetett fák száma eléri majd az 1 093 000 darabot. A beültetett terület megegyezik 347 futballpálya méretével, amely 227 hektárnyi új erdőnek felel meg. A projektben Csehország minden részéből összesen 190 partner vesz részt.
Bővebben
Újdonság a ŠKODA-ról
2021.11.04.

A ŠKODA AUTO FELEL VILÁGSZERTE A VOLKSWAGEN CSOPORT MQB-A0 GLOBÁLIS PLATFORMJÁÉRT

A ŠKODA AUTO felel a Volkswagen Csoport meglévő MQB-A0 globális platformjának fejlesztéséért. Ezt a konszern márkái közé tartozó ŠKODA és Volkswagen alkalmazza majd olyan belépő szintű modellek fejlesztéséhez, amelyek a nagy növekedési potenciállal bíró térségekben - mint például India, Oroszország, Afrika, a délkelet-ázsiai országok és a latin-amerikai régió - szerepelhetnek sikerrel. Miután a ŠKODA adaptálta az MQB-A0-IN platformot az indiai piacra, a cseh autógyártó most először felel egy globális platform kialakításáért. A ŠKODA az egyes régiókban történő sikeres megvalósítás érdekében építhet magasszintű fejlesztési szakértelmére, az összetett konszern projektek koordinálásának képességére és a belépő szintű modellek szegmensében szerzett tapasztalatára. ŠKODA AUTO : magas szintű fejlesztési szakértelem, sok évnyi tapasztalat a belépő szintű szegmensek terénA Volkswagen Csoport bízik a ŠKODA AUTO magas szintű fejlesztési szakértelmében és sok évnyi tapasztalatában, amelyet az árérzékeny belépő szintű modellek szegmensében szerzett. A cseh autógyártó jelenleg India, Oroszország és Észak-Afrika régiójáért felel a Volkswagen Csoporton belül. Június elejétől az indiai Pune kerületben található Chakan város üzemében indult útjára a KUSHAQ modell sorozatgyártása. Ez az első sorozatgyártású modell, amely a moduláris keresztmotoros platform MQB-A0-IN változatára épült. Ezt a változatot a ŠKODA kifejezetten az indiai piachoz igazítva fejlesztette. A platform további Volkswagen és ŠKODA modellek alapjául is szolgál majd. A középtávú tervek között szerepel a KUSHAQ modellnek más feltörekvő piacokra történő bevezetése is. A második modell is már rajtra készen áll és még ebben az évben bemutatkozik.
Bővebben
Újdonság a ŠKODA-ról
2021.10.25.

A ŠKODA FABIÁT JELÖLTÉK AZ EURÓPAI AUTOBEST DÍJRA

A ŠKODA FABIA negyedik generációja az "Európa legjobb autóvétele 2022-ben" címért folyó küzdelem döntősei közé jutott. A 2001 óta évente megrendezett díjkiosztó 32 európai országból származó elismert autós szakújságírókból álló zsűrije a FABIÁT választotta öt másik járművel együtt a végső tesztvezetésekre. A 32 zsűritag az Ausztriában található teesdorfi Fahrtechnik-Zentrumban fog összegyűlni november 24-én és 25-én, hogy kipróbálják az összes döntős járművet. A győztest december közepén fogják kihirdetni. 2002-ben a FABIA első generációja kapta meg az "Európa legjobb autóvétele" címet, míg 2014-ben a harmadik generációja került a döntősök közé, ahogy a KAMIQ és az OCTAVIA is az elmúlt két évben. Az európai AUTOBEST szervezetet 2000-ben alapították és 2001 óta díjazzák az arra érdemeseket. A jelenlegi zsűrit 32 európai ország 32 autós szakújságírója alkotja. A zsűritagok egyenként kiválasztanak három kedvenc járművet az adott év döntőseiből 13 különböző kategóriában, a külső-belső kialakítástól kezdve a gyakorlati használhatóságig, technológiákon és környezetkíméletességen keresztül az árig bezáróan. A kategóriákban különböző pontszámok adhatók, 100-tól 500-ig. Az lesz a győztes jármű, amelyik a maximális 2500-ből a legmagasabb pontszámot kapja.
Bővebben
Újdonság a ŠKODA-ról
2021.09.14.

25 ÉVES JUBILEUMÁT ÜNNEPLI A ŠKODA LEGENDA

Új korszakba lépett 1996. szeptember 3-án a ŠKODA AUTO: Mladá Boleslavban megkezdte működését Európa egyik legmodernebb autógyára. Ezzel egyidejűleg ott kezdődött a márka legjelentősebb új modellje, a ŠKODA OCTAVIA sorozatgyártása. Azóta mintegy hétmillió példányban szállították ki az új OCTAVIA négy generációjának tagjait.A ŠKODA OCTAVIA a ŠKODA AUTO sikeres fejlődésének egyik legfőbb garanciája. Sorozatgyártása 25 évvel ezelőtti kezdete óta mintegy hétmillió alkalommal döntöttek a vásárlók a Mladá Boleslav-i "bestseller" mellett. Már kezdettől fogva kiemelkedő térkínálatával, korszerű technikájával, magas biztonsági színvonalával és vonzó ár/érték-arányával bizonyult meggyőzőnek, emellett mindegyik nemzedékét modern technika jellemezte, jelenleg például az OCTAVIA iV hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszere formájában. E tulajdonságaival fejlődött negyedszázaddal ezelőtt az OCTAVIA a "márka szívévé". 1996-ban mutatta be a ŠKODA AUTO a Volkswagen Csoporthoz csatlakozását követő első kompaktmodelljét, amelyet a nagyhagyományú OCTAVIA névre kereszteltek. 1959 és 1971 között több mint 280 ezer példány gördült le a szerelőszalagról e legendás modellsorozat tagjaiból, köztük az OCTAVIA COMBI változattal. A latin "octavia" szó jelentése "nyolcadik", az újdonság ugyanis a márka második világháború utáni nyolcadik modelljeként érkezett, emellett a ŠKODA nyolcadik sorozataként készült minden kerekén független felfüggesztéssel, amióta a ŠKODA 1933-ban bevezette e megoldást. Az ős OCTAVIA az akkori Csehszlovákia határain túl is nagy keresletnek örvendett, és jelentős versenysport-sikereket is elért a ŠKODA Motorsport időközben már 120 éves története során.
Bővebben
Régebbi hírek betöltése
Hiba történt. Kérjük, töltse be újra az oldalt.