BARA Autóház Hírek

Aktuális híreink

 • Cupra
  Aktuális 2022.12.19.

  CUPRA Márkaszerviz Jog

  Kedves Ügyfeleink!Nekünk a karácsonyi örömhír idén a teljességet jelenti.Folyamatos fejlődést szem előtt tartva a meglévő Skoda Márkakereskedés és Márkaszerviz, VW, Audi, SEAT és VW haszongépjármű márkaszervizjogok mellé megpályáztuk a CUPRA szervizjogot is. A kitartó és befektettet munkánk meghozza gyümölcsét és várhatóan 2023. első felében szeretettel fogadhatjuk immár a CUPRA tulajdonosokat is márkaszervizünkben.Köszönjük az eddigi bizalmat!

 • Karácsony
  Aktuális 2022.12.12.

  Karácsonyi ajándékötletek ŠKODA logóval

  Ha karácsonyi ajándékokról van szó, sokakat a lehetetlen küldetés gondolata kerülhet. Hogy egy kis inspirációt nyújtsunk e témában a Škoda ajándéktárgyai közül válogattunk. Ruhák, játékok, hátizsákok, modellek, sport- és túrafelszerelések, és természetesen minden, ami az autókkal kapcsolatos. Rengeteg ajándék, az “apróságoktól” a valódi értéket képviselő tárgyakig.

 • Új arculat
  Aktuális 2022.11.27.

  Új utakon a Škoda

  Új dizájnnyelv és modellek, valamint új logó, kommunikációs stílus és márka-aktivitások. A Škoda átalakul, alkalmazkodunk az ügyfeleink folyamatosan változó igényeihez, és képessé teszük őket arra, hogy felfedezzék a körülöttük lévő világot.“Az autóipar világa jelentős átalakuláson megy keresztül. Az ügyfelek és igényeik is változnak, és természetesen nekünk is lépést kell tartanunk ezekkel a változásokkal. A Škoda mindig is az emberi kapcsolatokra épített megközelítésre támaszkodott, és az ügyfélközpontúság a DNS-ünk szerves részét képezi. A nagy változások idején minden eddiginél jobban meg akarjuk érteni és ki akarjuk elégíteni ügyfeleink igényeit” – mondta Martin Jahn, az igazgatótanács marketingért és értékesítésért felelős tagja.

 • Téli gumi
  Aktuális 2022.11.23.

  Téli autózás? Uncsi.Vagy mégsem?

  Téli autózás? Unalomig ismételt téma, mégis sok esetben az ismétlés a tudás, vagy inkább a biztonságunk anyja.A nappalok egyre rövidebbek, reggel félhomályban indulunk el otthonról, és gyakran sötétedés után érünk csak haza. Az ég sokszor felhős napközben. Ráadásul  a reggeli köddel is rendszeresen meg kell küzdenünk.“Ezek olyan buktatók, amelyekre fel kell készülni és számolni kell velük. A téli autózáshoz változtatnunk kell a gondolkodásmódunkon, és éberebbnek kell lennünk. Előrelátóbban kell vezetnünk: tudatosan kell számolnunk a különböző veszélyekkel, például a lehullott levelekkel borított útszakaszokkal, amelyek különösen csúszósak lehetnek a kanyarokban. A szél gyakran erősebb, és a széllökések is veszélyesek lehetnek. Az éjszakai és reggeli fagyokkal is számolni kell, és figyelnünk kell arra is, hogy különösen a hidak lehetnek lefagyva. Mindehhez kell igazítanunk a vezetési stílusunkat és sebességünket” – mondja Petr Krásný, a járműbiztonság fejlesztésével foglalkozó szakember, aki a ŠKODA közlekedésbiztonsági kutatócsoportjának tagjaként a közlekedési balesetek elemzésével foglalkozik.Magunk mellett természetesen autónkat is fel kell készíteni a téli autózásra. Van néhány dolog, amire oda kell figyelnünk, és soha nem szabad elhanyagolnunk. De mik ezek?Téli gumiabroncsokA téli gumiabroncsok felszerelése ma már talán magától értetődik. Ezek ősztől tavaszig nélkülözhetetlenek – még akkor is, ha kevesebbet esik a hó. A nyári keverék nem működik hatékonyan a hideg és jeges utakon: túl kemény és nincs tapadása, így hosszabbá válik a fékút. Nem elég azonban csak felszerelni őket. Arról se felejtkezzünk el, hogy az idő múlásával a téli gumik is veszítenek előnyös tulajdonságaikból. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy 4 évente érdemes lecserélni őket attól függetlenül, hogy a minimális profilmélységet még nem érték el. Ez négy milliméter, ami több, mint a nyári gumik esetében.

 • Fabia RS Rally2
  Aktuális 2022.11.20.

  Az új Fabia RS Rally2 60 másodpercben

  Az új Škoda Fabia RS Rally2 nemrég esett át a tűzkeresztségen, hiszen eddig még nem vett részt élesben versenyen. Emil Lindholm finn pilóta, aki az új raliautó fejlesztésében is részt vett, már nagyon várja saját új négykerekű társát, ám addig is: 60 másodpercben elmond minden lényeges dolgot a teljesen megújult sikerautóról.Az új Fabia RS Rally2 számos látványos és kevésbé látható fejlesztéssel büszkélkedhet. Az elsőre kiváló például az új központi panel, nagyméretű kijelzővel. Emil Lindholm a videóban egy vicces apróságra is felhívja a figyelmet: nézd meg, hová helyezték a tervezők a startgombot. A ralibajnok szerint az új autó sokkal robosztusabb és masszívabb, mint elődje. “A tesztelés során igazán alaposan megdolgoztattuk az autót” – mondja Lindholm.

 • ENYAQ
  Aktuális 2022.11.15.

  Az akkumulátorok második élete

  A fenntarthatóság az autók – és akkumulátorok – gyártása, használata és a teljes életciklusuk vége után – ez napjainkban az összes gyártó törekvése. A Škoda komolyan veszi a fenntarthatóságot, és számos innovatív lépést tesz a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.Az elektromos autók ebből a szempontból jól teljesítenek, ám velük kapcsolatban naponta kerül elő a téma: az akkumulátorok rendkívül környezetszennyezők és nincs megoldva az utóhasznosításuk. Ezen vélemények szerint tehát nemhogy jobb, de sokkal rosszabb a környezetünkre gyakorolt hatásuk a hagyományos társaikhoz képest. De tényleg így van? Ha röviden akarunk fogalmazni, akkor nem. Hogy miért nem? Vizsgáljuk meg kicsit részletesebben is a kérdést.

 • Pay to park
  Aktuális 2022.11.14.

  Új Pay to Park szolgáltatás 

  A fizetős parkolás rémálommá tud változni, amint kilépünk a megszokott mozgásterünkből. Ezen segít a Škoda új Pay to Park szolgáltatása.Azt már megszoktuk, hogy szinte bárhol megállunk egy nagyobb városban, szinte biztos, hogy fizetnünk kell érte. De mennyit? És hogyan? És ez csak tovább fokozódik, amit átlépjük a határt.A Škoda Connect új szolgáltatása, a Pay to Park mostantól több európai országban is megkönnyíti a parkolást: A Škoda vásárlók a MyŠKODA App vagy az autójuk infotainment rendszere segítségével megjeleníthetik a parkolási lehetőségeket, megtekinthetik a díjakat és kényelmesen fizethetnek. A svájci kísérleti szakasz után a szolgáltatás most már Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Németországban, Finnországban és Norvégiában is elérhető. Jó hír számunkra, hogy a Škoda tovább folytatja a szolgáltatás bővítését, hamarosan további nyolc országban is elérhető lesz, és igen. Franciaország, Izland, Olaszország, Hollandia, Szlovénia, Spanyolország és Svédország mellett hazánk is a második körbe került.

 • ENYAQ
  Aktuális 2022.11.13.

  Powerpass-al Amszterdamba

  A Powerpass egy olyan megoldás az elektromos Škoda modellek tulajdonosainak, mellyel szabadon tölthetnek több, 350.000 töltőállomáson szerte Európában. Mi egy Amszterdami úton tettük a szolgáltatást próbára.Irány Amszterdam. De miért nem repülővel?Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Főleg, ha Amszterdamban jár egyetemre. Amszterdam ugyanis a Brexit óta különösen népszerű lett az európai továbbtanulók között, így gyakorlatilag kitehetnék a megtelt táblát. Mindez lakhatási válságot okoz, tehát megfizethető áron szinte lehetetlen lakást bérelni. Így aztán amikor végre sikerül az anyagi lehetőségeket felülről súroló lakást szerezni, nincs apelláta: menni kell. A repülőjegy egyébként előre tervezve is nagyot drágult, de ad-hoc jelleggel megfizethetetlen. Ráadásul ott még valamilyen járművet is bérelni kellene, hogy a kék-sárga áruházból a bútorokat, a raktárból pedig a személyes holmikat odaköltöztessük. Marad az autó, és mivel ez remek lehetőség volt kipróbálni az Ionity hálózatot a Powerpass kártyával, ez az autó egy ENYAQ iV 80-as lett.

 • ENYAQ
  Aktuális 2022.11.13.

  ENYAQ RS iV: nagy teljesítmény,praktikus külsőben

  A ŠKODA ENYAQ RS iV érkezésével immár kéttagúra bővül a tisztán elektromos RS modellek sora. Ezúttal a COUPÉ RS iV-ban megismert hajtáslánc került egy még praktikusabb karosszériába.

 • A ŠKODA AUTO BEMUTATJA ÚJ MÁRKAARCULATÁT ÉS GYORSÍTJA ELEKTROMOS OFFENZÍVÁJÁT
  Aktuális 2022.10.02.

  A ŠKODA AUTO BEMUTATJA ÚJ MÁRKAARCULATÁT ÉS GYORSÍTJA ELEKTROMOS OFFENZÍVÁJÁT

  "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" vállalati stratégiája keretében a ŠKODA AUTO bemutatja új márkaarculatát, amelynek középpontjában megújult formai nyelvezete, új márkaemblémája és átfogóan felfrissített vállalati arculata (Corporate Identity; CI) áll. A cseh autógyártó emellett gyorsítani és bővíteni kívánja elektromos offenzíváját, amely során a ŠKODA AUTO már 2026-ig három új, tisztán elektromos modellel jelenik meg a piacon, amelyeket továbbiak követnek majd. A VISION 7S koncepciótanulmány e modellek egyikének előfutára. A tervek szerint 2030-ra már 70 százalék fölé emelkedik a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású járművek aránya a ŠKODA európai értékesítésében, ezért a vállalat az elektromos mobilitásba további 5,6 milliárd, a digitalizációba pedig 700 millió eurót invesztál az elkövetkező öt év folyamán.

 • Ahová tartunk, ott nincs szükségünk kulcsokra
  Aktuális 2022.09.26.

  Ahová tartunk, ott nincs szükségünk kulcsokra

  A modern kulcs nélküli rendszerek egyre inkább átveszik az uralmat az modellnél. A ŠKODA modellekben ma már két generáció létezik belőlük.“A régebbieknél a kommunikáció a következőképpen működik: a vezető a kulccsal megközelíti az autót, majd jellemzően a kilincs megérintésével vagy a csomagtérkioldó gomb megnyomásával kinyitja az autót. A kilincsben lévő érzékelő kérést küld a vezérlőegységnek, amely utasítja az antennákat, hogy keressék meg a kulcsot az autó környezetében. Ezek az antennák szándékosan nem rendelkeznek nagy hatótávolsággal, és ezért a két első ajtóban vannak elhelyezve. Ha a kulcs a hatótávolságukon belül van, az antennák fogják annak jelét, és megerősítő választ küldenek a műszerfalban lévő vezérlőegységnek. Az pedig kinyitja az autót” – mondja Zdeněk Říha, a karosszériaelektronikai osztály munkatársa.

 • A ŠKODA bemutatta a fenntartható mobilitás felé vezető útitervét
  Aktuális 2022.09.19.

  A Skoda bemutatta a fenntartható mobilitás felé vezető útitervet

  Töretlenül folytatja a ŠKODA AUTO a vállalat szén-dioxid-mentesítését, amit "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" koncepciója keretében holisztikus cselekvési tervvel is támogat. Az elektromobilitási átállás felgyorsítása mellett az akkumulátorhajtású elektromos járművek hosszú távon fenntartható előállítása és üzemeltetése áll a középpontban, a kapcsolódó beszállítói láncolatokat is beleértve. Ennek megvalósítása érdekében a ŠKODA továbbra is elkötelezett például az újrahasznosítható anyagok alkalmazása, illetve az elektromos járművek nagyfeszültségű akkumulátorainak következetes újrahasznosítása mellett.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.