BARA Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Újabb cseh remek...
2018.02.06.
Újdonság a ŠKODA-ról

Újabb cseh remek...

A Skoda 2016 végén rukkolt elő első valódi divatterepjárójával, az elérhető áron igen komoly méretű belteret kínáló Kodiaq-kal, melynek 2017-ben Karoq néven jött ki az eggyel kisebb testvérmodellje. Most pedig már nyílt titok, hogy hamarosan érkezni fog egy eggyel még kisebb hasonló Skoda, melynek vonalvezetését a március elején megrendezendő Genfi Autószalonon debütáló Vision X Concept vetíti előre.

skoda

Az újdonság a tavaly debütált Seat Arona, illetve a hamarosan érkező Volkswagen T-Cross cseh variánsának ígérkezik. A koncepciómodell bevet minden ilyenkor szokásos design-fegyvert, így például többek közt a látványos zöld-fehér fényezést, a 20 colos hatalmas kerekeket, illetve az igencsak futurisztikus műszerfalat. A Vision X Conceptre épülő végleges modell leleplezésére várhatóan idén év végén, vagy 2019 elején kerül majd sor.


A 4,7 méteres Kodiaq és 4,38 méteres Karoq alá érkező Skoda Yeti utód, egyelőre Vision X-ként fut, de kocsi 4,2 méteres lesz, 2,5 méteres tengelytávval, amivel kicsit hosszabb egyébként mint a konszerntárs Seat Arona.

A hajtásról a jelenlegi modernizált benzines motorcsalád gondoskodik majd a háromhengeresek 95 és 110 lóerejével, de a Skoda hagyományihoz híven állítólag lesz CNG-s, gázzal hajtott változat is. Összekerék-hajtás a hírek szerint nem lesz rendelhető, viszont az új platform miatt, akár a 48-voltos mild-hibrid rendszert megkaphatja az újdonság, ami fogyasztásnak biztosan jót tesz majd.

A piaci bevezetés tehát csak másfél év múlva esedékes, a nevét illetően a „Polar” már többször felmerült, de amióta a Skoda nagyon ráállt a K és Q betűkre ez korántsem biztos.

forrás: hvg.hu

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.