Újdonság a ŠKODA-ról
2018.10.17.

ŠKODA SCALA – ÚJ NÉV AZ ÚJ KOMPAKT MODELLNEK

Sziluettjének első képét követően új kompakt típusa nevét is nyilvánosságra hozta a cseh gyártó - ŠKODA SCALA. A név eredete a latin "scala" szó, amelynek jelentése "lépcső" vagy "létra", s a ŠKODA e piaci szegmensben tett újabb jelentős lépésére utal. Az új SCALA az első sorozatgyártású európai ŠKODA modellként visel a ŠKODA-logó helyett immár "ŠKODA" feliratot csomagtérajtaja közepén.
scala

Amint Bernhard Maier, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöke kiemelte: "Új ŠKODA SCALA sorozatunkkal új fejezetet nyitunk a ŠKODA kompakt modelljeinek történetében. Teljes egészében új fejlesztésről van szó, amely technikája, biztonsága és formavilága tekintetében egyaránt mércéül szolgálhat e kategóriában. Meggyőződésünk, hogy a SCALA kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy újraértelmezze az A-szegmenst a ŠKODA számára."

SCALA modelljével a ŠKODA első ízben alkalmazza sorozatgyártásban új, érzelmekben gazdag külső és belső formai nyelvezetét, amely a ŠKODA VISION RS révén már a Párizsi Autószalonon is nagy figyelmet keltett. A nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka műszakilag is nagy lépést tesz előre, s olyan innovatív felszereléseket is kínál, amelyek korábban csupán a felsőbb kategóriákat jellemezték. A latin eredetű "SCALA" név tökéletesen illik mindehhez, jelentése ugyanis "lépcső" vagy "létra". SCALA sorozatával a ŠKODA egyszerre több fejlesztési lépcsővel is feljebb lép, s a márka értékrendjének - amit a "Smart Understatement" kifejezés foglal össze találóan - tökéletes megtestesítője is egyben.

Az új ŠKODA SCALA sorozat tagjait mindemellett egy további új és semmi mással össze nem téveszthető ismertetőjegy is jellemzi, az kompakt újdonság ugyanis a márka első sorozatgyártású európai modelljeként visel a ŠKODA-logó helyett immár "ŠKODA" feliratot csomagtérajtaja közepén.