BARA Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Lenyúlják a németek a Skoda egyik autóját?
2017.12.04.
Újdonság a ŠKODA-ról

Lenyúlják a németek a Skoda egyik autóját?

A hírek szerint az új Skoda Superbet már a németországi Emdenben fogják gyártani.

skoda

Nemrégiben merült fel, hogy házon belül eléggé egymásnak feszült a Volkswagen és a Skoda vezetése, mert a németek szerint a cseheknek túl sok jut a jóból. Egyik ötletük az volt, hogy vigyenek át termelést a csehek gyáraiból Németországba is. Most úgy tűnik, elérték a céljukat, ugyanis a Skoda vezetője Jaroslav Povsik szerint eldőlt a kérdés: a következő Skoda Superb a németeknél készül majd.

Az azonnali aggodalmakra is reagált, miszerint a csehországi munkaerőt egy modell kiesése még nem fogja érinteni, de hosszú távon vannak komoly kérdőjelek. A csehek részéről komoly indulatok látszanak, többek közt kijelentették, hogy a sikerüket a német oldalról kannibalizmusnak tartják – mondván a VW-től visznek el vásárlókat – miközben Povsik szerint ők csak elvégezték a rájuk bízott feladatot. Felemlítve a Skoda Kodiaq-ot és Karoq-ot, amelyek most komoly konkurenciát jelentenek a VW autóinak.
Közben a csehországi gyárakban is komoly béremelést akarnak a szakszervezetek kiharcolni, mondván a német gyárakban közel négyszer annyit keresnek a munkások, mint náluk.

Mindemellett a Skodánál készülnek a jelentős átállásra, mert 2020-tól már elektromos autókat is fognak gyártani Mlada Boleslavban.

forrás: hvg.hu

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.