BARA Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elkészült a 15 milliomodik ŠKODA modell
2017.07.06.
Újdonság a ŠKODA-ról

Elkészült a 15 milliomodik ŠKODA modell

A ŠKODA a Volkswagen Csoporttal való partneri szövetség kezdete óta legyártott 15 milliomodik járművét ünnepli. A két vállalat ezzel egy újabb mérföldkőhöz érkezett közös sikertörténetük során. A cseh márka 1991-es, a Volkswagen konszernhez történt csatlakozása óta regionális szereplőből szilárd és megbízható tömeggyártóvá fejlődött, amely világszerte több, mint 100 piacon van jelen. A tavalyi évben a cseh gyártó 1 126 500 átadott autóval új kiszállítási rekordot ért el.

Octavia FL

"A ŠKODA a Volkswagen Csoport részeként igen dinamikusan fejlődött." - nyilatkozta a ŠKODA vezérigazgatója, Bernhard Maier, majd hozzátette: "Világszerte elismert termékeinkkel és elkötelezett csapatunkkal haladunk tovább a fejlődés útján. A "Stratégia 2025" program tartalmazza ennek az útnak a legfontosabb folyamatait, amelyek segítségével a jövő vállalatát építjük. Ilyen például az SUV offenzívánk kibővítése, termékeink, folyamataink és gyártásunk digitalizációja illetve az elektromos mobilitás, amelyre egyre inkább kiemelt figyelmet kívánunk fordítani."

A ŠKODA igazgatótanácsának a termelés és logisztika területéért felelős tagja, Michael Oeljeklaus hozzátette: "Az a tény, hogy a Volkswagen konszernnel való együttműködésünk óta 15 millió ŠKODA gördült le a gyártósorról, nagyszerűen igazolja a cseh és nemzetközi termelési helyszíneken folyó magas színvonalú gyártási minőséget és a dolgozóink szakértelmét. Modellkínálatunknak és korszerű gyártási létesítményeinknek köszönhetően a nagy hagyományokkal bíró ŠKODA márka egyet jelent a legkorszerűbb technológiával és a hatékonysággal."

Az elmúlt 25 évben a ŠKODA példátlan sikertörténetet tudhat maga mögött és stabil, megbízható tömeggyártóvá fejlődött. Az 1991-ben a Volkswagen Csoport ernyője alatt újraindult cseh márka kezdetben egy modellsorozatot kínált és évi 170 000 kiszállítást teljesített. 2016-ban a vállalat világszerte 1 126 500 kiszállítással új csúcsot ért el. Az év első öt hónapjának eredménye alapján a ŠKODA eddigi 480 000 átadott autójával új kiszállítási rekord felé halad.

Hét modellsorozatával és több, mint 40 modellváltozatával a ŠKODA napjainkban minden fontos szegmensben jelen van. A márka átfogó SUV kampánya 2017. februárjában az új ŠKODA KODIAQ piaci bevezetésével indult. Ezt követi a KAROQ kompakt SUV modell, amelynek a gyártását hamarosan megkezdik. 5,6 millió darabbal a legnagyobb arányban a ŠKODA Octavia képviselteti magát a 15 millió, 1991. óta legyártott ŠKODA modell között. Őt követi a márka kisautója, a ŠKODA Fabia négy millió darabbal illetve a ŠKODA Superb, amelyből eddig valamivel több, mint egymillió készült.

A növekedés és bővülés során a vállalat kialakított egy nemzetközi és igen hatékony termelési hálózatot. Hazájában, Csehországban a Mladá Boleslavban található központi üzem mellett a gyártó Kvasiny és Vrchlabí településeken is működtet gyárakat. Ezen kívül ŠKODA modellek gördülnek még le a Volkswagen konszern kínai, indiai, orosz és szlovák üzemeinek gyártósoráról is.

A modellkínálat következetes bővítése, a márka innovációs kultúrájának fejlődése és a gyártási kapacitás növelése mind kulcsfontosságú elem a ŠKODA "Stratégia 2025" programjában. Ezzel a stratégiával az autógyártó egy, a társadalom és az ipar területén lezajló mély és előremutató változásra készíti fel a vállalatot. Éppen ezért a vállalat az elkövetkező években kiemelt figyelmet szentel a digitalizáció, az elektromobilitás és a nemzetköziesítés területeinek, hogy korszerű megoldásokat kínáljon a jövő mobilitása számára.

forrás: skoda.hu

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.