BARA Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Annyi új Skoda jön, hogy még a márka rajongói is túladagolást kaphatnak
2018.03.27.
Újdonság a ŠKODA-ról

Annyi új Skoda jön, hogy még a márka rajongói is túladagolást kaphatnak

A cseh márka előtt két igen mozgalmas esztendő áll, a cég rengeteg új autót fog bemutatni.

skoda

Skoda a szokásos éves sajtókonferenciáján bejelentette, hogy 2020 végéig 19 új modellt, illetve modellvariánst fog leleplezni. A lényegében teljes pályás letámadás részleteivel kapcsolatban egyelőre kevés konkrétumot árultak el, az viszont biztos, hogy a közel húsz újdonság egyike annak a Vision X Conceptnek a sorozatgyártásra érett végleges változata lesz, mely nemrégiben a Genfi Autószalonon debütált.


Várhatóan 2019-ben érkeznek majd a gyártó vadonatúj környezetbarát modelljei, melyek közül említést érdemel többek közt a tisztán elektromos hajtásláncú Citigo EV, illetve a már jó ideje piacon lévő nagy autó, a Superb plug-in hibrid kivitele. 2020-ban jön majd a Vision E Concept tömeggyártásba küldendő változata, ami egy a VW konszern MQB platformjára épülő elektromos autó lesz.


A Skoda az elkövetkezendő 5 évben 2 milliárd eurót fordít elektromos fejlesztésekre, és 2025-ben már tíz részben, vagy teljesen elektromos meghajtású modellje lesz. Van is mire építkezni, ugyanis 2017 a cég legsikeresebb éve volt, amikor is rekordnagy mennyiségű, több mint 1,2 millió Skodát adtak el, a működési nyereség pedig elérte az 1,6 milliárd eurót. A Skoda divatterepjárói is igen jól fogynak, de 2017-ben még Octaviából adta el a legtöbbet a vállalat.

forrás hvg.hu

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.